Author Topic: ERROR: Install step 1 failed!  (Read 1766 times)

Offline R27

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
ERROR: Install step 1 failed!
« on: October 24, 2011, 08:50:52 pm »
Updated to latest build and got this error. Uninstalled everything, cleaned all FlexRaid files, but got same result -
ERROR: Install step 1 failed! - when I try to start storage pool.

Any ideas??

Offline jasonwc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: ERROR: Install step 1 failed!
« Reply #1 on: October 24, 2011, 09:08:23 pm »
I believe that error is caused by improperly uninstalling FlexRAID. Did you reboot after uninstalling?

Try this:

1. Stop Storage Pool
2. Stop FlexRAID service
3. Uninstall FlexRAID
4. Remove C:\Program Files\OpenEgg directory
5. Reboot
6. Reinstall
Norco RPC-4224 4U Rackmount Case (24 Hotswap Bays) | Asus P8B Workstation Motherboard (four PCI-E 16x slots @ 8x/8x/4x/4x and dual 82574L Intel server NICs) | Core i3-2100 | Supermicro AOC-SASLP-MV8 SAS Controller | Corsair TX650v2 PSU | Currently 16 TB array, 2 TB parity | WHS 2011

Offline R27

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: ERROR: Install step 1 failed!
« Reply #2 on: October 24, 2011, 09:09:43 pm »
Did it 10 times in that order. Doesn't help :(

Offline jasonwc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: ERROR: Install step 1 failed!
« Reply #3 on: October 24, 2011, 09:28:52 pm »
Did you have an older version installed before? If so, you might have to add another step before the others - uninstalling the Storage Pool driver which can be found in the "Storage Pool Merge Configuration" > "Advanced" area of the web interface. After removing the driver, stop the service, uninstall, remove the OpenEgg folder, reboot, install new version etc.

All references to the Step 1 error seem to be the result of an incomplete uninstall.  See http://www.openegg.org/forums/posts/list/708.page
Norco RPC-4224 4U Rackmount Case (24 Hotswap Bays) | Asus P8B Workstation Motherboard (four PCI-E 16x slots @ 8x/8x/4x/4x and dual 82574L Intel server NICs) | Core i3-2100 | Supermicro AOC-SASLP-MV8 SAS Controller | Corsair TX650v2 PSU | Currently 16 TB array, 2 TB parity | WHS 2011

Offline R27

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: ERROR: Install step 1 failed!
« Reply #4 on: October 24, 2011, 09:48:26 pm »
Did you have an older version installed before? If so, you might have to add another step before the others - uninstalling the Storage Pool driver which can be found in the "Storage Pool Merge Configuration" > "Advanced" area of the web interface. After removing the driver, stop the service, uninstall, remove the OpenEgg folder, reboot, install new version etc.

All references to the Step 1 error seem to be the result of an incomplete uninstall.  See http://www.openegg.org/forums/posts/list/708.page

Thank you so much. Removing the driver helped.

Regards.