Author Topic: Need some help here please  (Read 1420 times)

Offline blaze2k

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Need some help here please
« on: November 06, 2013, 01:41:28 am »
I'm familiar with hardware raid and I want something similar with flex raid but what I don't get it is when I have 1 failed drive shouldn't the data remain accessible in real time. What I was trying to do is test 1 drive failing, so I have 2x1Tb DRU and 1x1TB PPU. When I take one of the DRU's offline shouldn't the raid still be online like hardware raid 5 and when you replace the failed drive it just requires rebuild? Do I need to replace the failed drive to get the storage pool online ? Thanks
« Last Edit: November 06, 2013, 02:34:34 am by blaze2k »
HTPC: 1xSSD + 3x1TB + 2x500GB in Thermaltake MAX-1542  / i5-3450S / Asus P8H77-I / 2x4GB Corsair 1600 / Radeon 7850 2GB / Cooler Master Elite 361 + Seasonic M12II 520

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Need some help here please
« Reply #1 on: November 06, 2013, 04:05:56 am »

Offline blaze2k

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Need some help here please
« Reply #2 on: November 06, 2013, 08:37:17 am »
Thank you for your answer.My bad it seems I haven't red the detailed differences between F and T raid
« Last Edit: November 06, 2013, 02:49:24 pm by blaze2k »
HTPC: 1xSSD + 3x1TB + 2x500GB in Thermaltake MAX-1542  / i5-3450S / Asus P8H77-I / 2x4GB Corsair 1600 / Radeon 7850 2GB / Cooler Master Elite 361 + Seasonic M12II 520