Author Topic: Trouble with RAID Monitoring plugin  (Read 3531 times)

Offline cgrzadziel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Trouble with RAID Monitoring plugin
« on: April 24, 2014, 02:22:54 pm »
I have been using tRAID for a few days and I think based on what I read through these forums I have found my sweet spot for the settings and performance. The one thing I can;t seem to get to work is the RAID Monitoring plugin. I head read through the wikis but they it does not work. Am I missing something?

I started out by changing the statistics option to True.



Then I added the plugin to the plugin preferences tab.



When I click on the RAID Monitoring tab, everything is greyed out.



What am I missing?

Thanks


Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Trouble with RAID Monitoring plugin
« Reply #1 on: April 24, 2014, 04:05:22 pm »
You have to restart the array.
That and generate some activities on the particular disk you wish to monitor.

Offline cgrzadziel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Trouble with RAID Monitoring plugin
« Reply #2 on: April 24, 2014, 05:04:16 pm »
Thanks for the quick response I restarted the array and ran 40 GB or so of data to it and the monitoring page still shows the dials all greyed out.


Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Trouble with RAID Monitoring plugin
« Reply #3 on: April 24, 2014, 11:59:45 pm »
Nothing is grayed out. Make sure you are monitoring the disk with activities on it.

Offline cgrzadziel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Trouble with RAID Monitoring plugin
« Reply #4 on: April 25, 2014, 09:41:03 am »
Sorry, used the phrase "greyed out" poorly here. There is no data being displayed. I have checked all three disks and all of them show no info.

I also enabled plugins for the dashboard and they are displaying data.

Offline cgrzadziel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Trouble with RAID Monitoring plugin
« Reply #5 on: April 25, 2014, 10:50:13 am »
Correction. The other plugins are not showing up in the main tab. The files statistic are showing up.

Offline cgrzadziel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Trouble with RAID Monitoring plugin
« Reply #6 on: April 25, 2014, 11:25:41 am »
OK, so I got the CPU plugin to show up. Had it displaying in the wrong location. Still can't see any data for the RAID monitoring.