Author Topic: Upgraded to Win10: Flexraid service not starting automatically  (Read 1292 times)

Offline Bugman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Hi: I upgraded to Win10 yesterday from Win7. Prior to the upgrade I installed the latest release of Flexraid and everything ran well with the Service starting automatically with the storage pool.

After the upgrade to Win10 I have to start the Flexraid Service manually. Even though the Flexraid service is flagged to start automatically it does not. The settings for the pool have the service starting after 10000 ms. Never had this a problem in the past.

Any ideas?

Logs below:

This log refers to the restart of the PC. The service was running before the restart.

[2016-05-26 12:13:38,140] INFO : Service stopping...
[2016-05-26 12:13:38,334] INFO : Stopping views...
[2016-05-26 12:13:38,428] INFO : Unmounting View...
[2016-05-26 12:13:43,741] INFO : Unmounting View complete...
[2016-05-26 12:13:45,208] INFO : Stopping scheduler...
[2016-05-26 12:13:45,792] INFO : Stopping web server...
[2016-05-26 12:13:45,969] INFO : Stopping socket server...
[2016-05-26 12:13:46,078] INFO : Shutting down at: 5/26/16 12:13 PM
[2016-05-26 12:13:46,078] INFO : Closing all client connections...
[2016-05-26 12:13:46,078] INFO : Exiting all processes...
[2016-05-26 12:13:47,360] ERROR: Connection refused: connect
java.net.ConnectException: Connection refused: connect
   at java.net.DualStackPlainSocketImpl.waitForConnect(Native Method)
   at java.net.DualStackPlainSocketImpl.socketConnect(Unknown Source)
   at java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(Unknown Source)
   at java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(Unknown Source)
   at java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(Unknown Source)
   at java.net.PlainSocketImpl.connect(Unknown Source)
   at java.net.SocksSocketImpl.connect(Unknown Source)
   at java.net.Socket.connect(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.b.a.b.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.b.a.e.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.b.a.g.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.common.i.d.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.common.i.a.run(Unknown Source)
[2016-05-26 12:13:48,141] ERROR: Connection refused: connect
java.net.ConnectException: Connection refused: connect
   at java.net.DualStackPlainSocketImpl.waitForConnect(Native Method)
   at java.net.DualStackPlainSocketImpl.socketConnect(Unknown Source)
   at java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(Unknown Source)
   at java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(Unknown Source)
   at java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(Unknown Source)
   at java.net.PlainSocketImpl.connect(Unknown Source)
   at java.net.SocksSocketImpl.connect(Unknown Source)
   at java.net.Socket.connect(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.b.a.b.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.b.a.e.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.b.a.g.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.common.i.d.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.common.i.a.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.common.i.a.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.common.i.a.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.h.run(Unknown Source)

This portion of the log is after I manually start the service.

[2016-05-26 12:36:36,392] INFO : Setting core service port to 9595
[2016-05-26 12:36:36,392] INFO : Setting Http port to 8080
[2016-05-26 12:36:36,392] INFO : Https port not set. Https requests will not be serviced...
[2016-05-26 12:36:36,406] INFO : Starting FlexRAID...
[2016-05-26 12:36:36,406] INFO : FlexRAID 2.1 [Snapshot 1.1 / Storage Pool 2.0] [2015.11.01]
[2016-05-26 12:36:36,431] INFO : Started: May 26, 2016 12:36:36 PM EDT
[2016-05-26 12:36:49,278] INFO : Initiating FlexRAID Storage Pool...
[2016-05-26 12:36:49,397] INFO : Host OS = Microsoft Windows [Version 10.0.10586]
[2016-05-26 12:36:49,397] INFO : Building View Registry...
[2016-05-26 12:36:49,428] INFO : Building Auto View Registry...
[2016-05-26 12:36:49,505] INFO : Loading View options...
[2016-05-26 12:36:50,173] INFO : Using Auto-View definition...
[2016-05-26 12:36:50,173] INFO : Building View Handler...
[2016-05-26 12:36:50,465] INFO : Mounting Storage Pool drive...
[2016-05-26 12:37:12,198] INFO : Reconnecting Video="Z:" /GRANT:Everyone,FULL

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgraded to Win10: Flexraid service not starting automatically
« Reply #1 on: June 01, 2016, 11:37:28 am »
FlexRAID products must be uninstalled prior to OS upgrades and re-installed after the update is completed.

So, you will need to do a full uninstall, reboot, install, reboot cycle.

Offline Bugman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgraded to Win10: Flexraid service not starting automatically
« Reply #2 on: June 02, 2016, 07:50:42 am »
Brahim: In between this post, I did just as you suggested, but still had the same issue. I had to use a service starter app to get it to work.

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgraded to Win10: Flexraid service not starting automatically
« Reply #3 on: June 02, 2016, 08:55:53 am »