Author Topic: tRaid suddenly stopped working on windows server 2016  (Read 61 times)

Offline bluebuddha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
tRaid suddenly stopped working on windows server 2016
« on: May 15, 2018, 08:35:59 am »
Hi,

I have been using tRaid for over a year and have not really had any problems till now, suddenly the pool stopped starting giving the error

The storage pool cannot be started as there is no mounted volume to pool!

I have tried uninstalling, reinstalling, rebooting at every stage, even tried different hard drives/USB drives, tried just creating a storage pool, the web UI works fine, can register all the disks, go through the wizard fine, but every time I try to start the pool it gives the error

Looking at the log the only info for the time when I try to start it is


[2018-04-24 10:25:08,836] INFO  start(56) - Setting Http port to 8080
[2018-04-24 10:25:09,077] INFO  start(56) - Https port not set. Https requests will not be serviced...
[2018-04-24 10:25:15,034] INFO  init(248) - Build date: 2017.11.22
[2018-04-24 10:25:15,145] INFO  init(248) - Session UUID: 10873d5b-6620-4e5d-ba47-00f4dea7a1b9
[2018-04-24 10:25:17,595] WARN  init(248) - Client connection not found for host=1!
[2018-04-24 10:25:49,278] WARN  run(41) - The storage pool cannot be started as there is no mounted volume to pool!
[2018-05-15 14:31:39,336] WARN  getDiskInfos(757) - ErrorCode=21 ErrorMessage=The device is not ready.
[2018-05-15 14:32:02,415] WARN  getDiskInfos(757) - ErrorCode=21 ErrorMessage=The device is not ready.

Any ideas on whats happened or what to try

Thanks

Matt
[

Offline cogliostrio

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: tRaid suddenly stopped working on windows server 2016
« Reply #1 on: May 18, 2018, 01:01:19 pm »
This is your problem. For some reason it cant mount the pool.

[2018-04-24 10:25:49,278] WARN  run(41) - The storage pool cannot be started as there is no mounted volume to pool!

What OS are you running it on?

Offline bluebuddha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: tRaid suddenly stopped working on windows server 2016
« Reply #2 on: Today at 06:10:29 am »
Running it on server 2016 been fine for the last 8 months, just suddenly happened
All drives have tested fine, same with ports
Have installed a trial version of Drive bender to get a working pool
No matter what i do keep getting the same error

Online Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,541
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: tRaid suddenly stopped working on windows server 2016
« Reply #3 on: Today at 01:52:36 pm »
@bluebuddha
Is there any software you installed recently that you can think of that could be interfering?

Check the Windows event viewer for additional clues.