Author Topic: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible  (Read 11651 times)

Offline Qubix1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« on: September 18, 2015, 04:37:35 pm »
Hello Everyone,

I, like many, got the e-mail today and decided to upgrade. After the upgrade, the storage pool starts, I am able to  go to the toolbox and perform a Quick Validate. When the storage pool starts, it says it started on the drive letter F: which is what I had it set to before the upgrade. However, within explorer the drive is not listed. I cannot navigate to it in command prompt F: and the network shares that were present before do not resolve.

Windows Server 2012 R2

What I have done before now:
-Stopped the storage pool
-Stopped the FlexRAID service
-Uninstalled
-Deleted the folder
-Rebooted
-Installed 2.1
-Rebooted, just to be on the safe side
-Stop pool, start pool, says "Storage pool started successfully on drive F:..."
-Can't navigate to drive in explorer

I've also attempted to reinstall it twice more following the same steps above.

Any ideas?

Qubix

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #1 on: September 18, 2015, 05:05:05 pm »
Check the logs. Both FlexRAID.log and FlexRAID.sys.log.

Offline Qubix1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #2 on: September 18, 2015, 05:45:32 pm »
FlexRAID.sys.log:
[2015-09-18 14:33:39.078139][9152][DLL_THREAD_ATTACH] ID=9152
[2015-09-18 14:33:39.247677][9180]Build Timestamp [Sep  8 2015 07:54:17]
[2015-09-18 14:33:39.247677][9180]
--------------- Storage Pool Start ---------------
[2015-09-18 14:33:39.247677][9180][Mounting Storage Pool]
[2015-09-18 14:33:39.247677][9180][VM already acquired...]
[2015-09-18 14:33:39.247677][9180][Building options...]
[2015-09-18 14:34:00.335946][9180][mount] [Create New Storage Pool] ErrorCode=31 Message=Mount error! Code=87 Message=The parameter is incorrect.

The FlexRAID.log:
[2015-09-18 14:33:07,016] INFO : Starting FlexRAID...
[2015-09-18 14:33:07,016] INFO : FlexRAID 2.1 [Snapshot 1.1 / Storage Pool 2.0] [2015.09.14]
[2015-09-18 14:33:07,016] INFO : Started: September 18, 2015 2:33:07 PM PDT
[2015-09-18 14:33:39,077] INFO : Initiating FlexRAID Storage Pool...
[2015-09-18 14:33:39,093] INFO : Host OS = Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
[2015-09-18 14:33:39,093] INFO : Building View Registry...
[2015-09-18 14:33:39,093] INFO : Building Auto View Registry...
[2015-09-18 14:33:39,109] INFO : Loading View options...
[2015-09-18 14:33:39,143] INFO : Using Auto-View definition...
[2015-09-18 14:33:39,143] INFO : Building View Handler...
[2015-09-18 14:33:39,246] INFO : Mounting Storage Pool drive...

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #3 on: September 18, 2015, 06:15:18 pm »
Does not look like the pool driver updated properly for you.

Try running UserMode.cmd from <install dir>\ext. If that does not work, there is compatibility issue and you might need an OS re-install.

Offline tristo7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #4 on: September 18, 2015, 06:33:47 pm »
ERROR: Storage Pool handler initialization failure!

whenever i try to start the storage pool. I stopped the old service, uninstalled 2.0, rebooted, installed 2.1, tried it ^^error^^, tried running usermode, tried it ^^error^^. Cannot find any old install files for 2.0 latest release... please help me.

Quote
[2015-09-18 18:34:58,457] ERROR: Storage Pool handler initialization failure!
java.io.IOException: Storage Pool handler initialization failure!
   at com.tchegbe.lib.io.view.g.a.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.view.g.a.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.b.v.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.f.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.f.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.flexraid.main.b.J.initStoragePool(Unknown Source)
   at com.tchegbe.flexraid.main.b.A.initStoragePool(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RPC.<unknown>(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processCall(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processPost(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.AbstractRemoteServiceServlet.doPost(Unknown Source)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(Unknown Source)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.gwt.server.servlet.SecurityFilter.doFilter(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerList.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.HttpConnection.handleRequest(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.HttpConnection$RequestHandler.content(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseNext(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseAvailable(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.BlockingHttpConnection.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.bio.SocketConnector$ConnectorEndPoint.run(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.<unknown>(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

At this point i just want my old 2.0 install back...
« Last Edit: September 18, 2015, 06:45:10 pm by tristo7 »

Offline Qubix1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #5 on: September 18, 2015, 06:39:37 pm »
OS re-install is a bit extreme isn't it?

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #6 on: September 18, 2015, 06:53:09 pm »

Offline tristo7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #7 on: September 18, 2015, 06:57:39 pm »
Using that install i get it installed... and the pool works... but its like solid white background and i cant see my storage drives or interact with it properly.

Quote
com.google.gwt.core.client.JavaScriptException
(TypeError) : Cannot read property 'd' of null

That error when i try to refresh my drive manager... it shows absolutely nothing in there, but shows that i can delete the configuration. Just an hour ago this was a fully working no-issues installation.. all i tried was the 2.1 update.
« Last Edit: September 18, 2015, 07:03:38 pm by tristo7 »

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #8 on: September 18, 2015, 08:09:40 pm »
Yeah, you need to revert the DB configuration file if you make a backup of it. Version 2.1 knows how to migrate version 2.0 configurations, but version 2.0 does not understand 2.1 changes.

One thing you could have tried when using version 2.1 was to backup and delete the config DB so as to start fresh. After that, you could have imported your RAID configuration and complete the missing settings.

When reporting issues, make sure to provide full logs otherwise there is very little to go by.

Offline Qubix1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #9 on: September 18, 2015, 11:24:42 pm »
I followed what you recommended to tistro7 who reverted back to an earlier version and my pool is running.

While on 2.1, I did as you had requested, with backing up the db file and deleting it. Recreated the RAID and imported existing configuration from the parity drive. Not sure about the last part about completing the missing settings. It still did not work though.

Reverting back to 2.0 I did the following:
Stopped the pool
Stopped the service
Uninstalled
Deleted the db file
Restarted
Installed 2.0
Copied over old DB file from a nightly backup of my system
My background is now white like tristo7.

Looking at the logs, it appears as though I was using a build dated November 10, 2012. Any chance you have that file laying around? And would not being on the latest build and upgrading to 2.1 cause any issues? There was nothing that stated I had to be on the latest version to upgrade and there was no upgrade path listed, so didn't figure it made a difference.

Advise?

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #10 on: September 19, 2015, 07:14:37 am »
If the UI isn't showing as normal, refresh the screen, and look at the logs for possible relevant errors.
And, the November 2012 build is not available.

Did you run the UserMode.cmd from <install dir>\ext as I had suggested while on 2.1? You also need to reboot after running it.
If being back on 2.0 works for you, it means that the pool driver is not updating properly on your system for whatever reason.
One option, would be to go the pool UI, advanced, and choose to uninstall the driver, then uninstall the app, reboot, re-install accepting all the defaults.
« Last Edit: September 19, 2015, 07:16:10 am by Brahim »

Offline Qubix1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #11 on: September 19, 2015, 12:36:28 pm »
Brahim,

Yes, I ran the UserMode.cmd from the install directory from a admin command prompt a few times, rebooting each time.

I attempted to do what you recommended with uninstalling the driver, uninstalling the app, reboot, re-install with defaults. Still no dice on 2.1.

I went back to 2.0 again and got it running again. Still have the white background.

I've uploaded a cleaned log file of everything I did this morning. I can include the sys log too if you would like.

Qubix

Offline Brahim

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8,547
  • Karma: +204/-16
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #12 on: September 19, 2015, 01:17:46 pm »
The only reason why the UI would not load properly for you and not relevant log entry would be a browser cache issue.

Unrelated to your issues though, PM me a copy of your old DB configuration. I want to look into the class cast exception some of you are having.
Why the driver is not updating properly for you in 2.1 is something I am keeping an eye on but really don't know the reason nor the solution if what has been suggested so far isn't working.

Offline tristo7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #13 on: September 19, 2015, 10:18:48 pm »
Completely reinstalled fresh on flexraid 2.1. completely re-did my array (took ~22 hrs to do parity) and i still get the original error. Here are some logs:
flexraid:
Quote
[2015-09-19 22:13:57,790] INFO : Loading View options...
[2015-09-19 22:13:57,790] INFO : Using Auto-View definition...
[2015-09-19 22:13:57,790] INFO : Building View Handler...
[2015-09-19 22:13:57,826] INFO : Mounting Storage Pool drive...
[2015-09-19 22:14:09,948] WARN : Active Storage Pool initialization failure... aborting!
[2015-09-19 22:14:09,948] ERROR: Storage Pool handler initialization failure!
java.io.IOException: Storage Pool handler initialization failure!
   at com.tchegbe.lib.io.view.g.a.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.view.g.a.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.b.v.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.f.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.f.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.flexraid.main.b.J.initStoragePool(Unknown Source)
   at com.tchegbe.flexraid.main.b.A.initStoragePool(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RPC.<unknown>(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processCall(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processPost(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.AbstractRemoteServiceServlet.doPost(Unknown Source)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(Unknown Source)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.gwt.server.servlet.SecurityFilter.doFilter(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerList.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.HttpConnection.handleRequest(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.HttpConnection$RequestHandler.content(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseNext(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseAvailable(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.BlockingHttpConnection.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.bio.SocketConnector$ConnectorEndPoint.run(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.<unknown>(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
[2015-09-19 22:15:03,923] INFO : Service stopping...
[2015-09-19 22:15:03,923] INFO : Stopping views...
[2015-09-19 22:15:03,923] INFO : Stopping scheduler...
[2015-09-19 22:15:03,923] INFO : Stopping web server...
[2015-09-19 22:15:03,975] INFO : Stopping socket server...
[2015-09-19 22:15:03,975] INFO : Shutting down at: 9/19/15 10:15 PM
[2015-09-19 22:15:03,975] INFO : Closing all client connections...
[2015-09-19 22:16:01,138] INFO : Setting core service port to 9595
[2015-09-19 22:16:01,138] INFO : Setting Http port to 8080
[2015-09-19 22:16:01,138] INFO : Https port not set. Https requests will not be serviced...
[2015-09-19 22:16:01,138] INFO : Starting FlexRAID...
[2015-09-19 22:16:01,138] INFO : FlexRAID 2.1 [Snapshot 1.1 / Storage Pool 2.0] [2015.09.14]
[2015-09-19 22:16:01,138] INFO : Started: September 19, 2015 10:16:01 PM CDT
[2015-09-19 22:16:02,563] INFO : Initiating FlexRAID Storage Pool...
[2015-09-19 22:16:02,569] INFO : Host OS = Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
[2015-09-19 22:16:02,569] INFO : Building View Registry...
[2015-09-19 22:16:02,569] INFO : Building Auto View Registry...
[2015-09-19 22:16:02,580] INFO : Loading View options...
[2015-09-19 22:16:02,582] INFO : Using Auto-View definition...
[2015-09-19 22:16:02,582] INFO : Building View Handler...
[2015-09-19 22:16:02,607] INFO : Mounting Storage Pool drive...
[2015-09-19 22:16:15,119] WARN : Active Storage Pool initialization failure... aborting!
[2015-09-19 22:16:15,119] ERROR: Storage Pool handler initialization failure!
java.io.IOException: Storage Pool handler initialization failure!
   at com.tchegbe.lib.io.view.g.a.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.view.e.c.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
[2015-09-19 22:16:19,844] INFO : Initiating FlexRAID Storage Pool...
[2015-09-19 22:16:19,850] INFO : Host OS = Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
[2015-09-19 22:16:19,850] INFO : Building View Registry...
[2015-09-19 22:16:19,850] INFO : Building Auto View Registry...
[2015-09-19 22:16:19,852] INFO : Loading View options...
[2015-09-19 22:16:19,853] INFO : Using Auto-View definition...
[2015-09-19 22:16:19,853] INFO : Building View Handler...
[2015-09-19 22:16:19,879] INFO : Mounting Storage Pool drive...
[2015-09-19 22:16:32,388] WARN : Active Storage Pool initialization failure... aborting!
[2015-09-19 22:16:32,388] ERROR: Storage Pool handler initialization failure!
java.io.IOException: Storage Pool handler initialization failure!
   at com.tchegbe.lib.io.view.g.a.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.view.g.a.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.b.v.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.f.b(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.f.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.flexraid.main.b.J.initStoragePool(Unknown Source)
   at com.tchegbe.flexraid.main.b.A.initStoragePool(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RPC.<unknown>(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processCall(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processPost(Unknown Source)
   at com.google.gwt.user.server.rpc.AbstractRemoteServiceServlet.doPost(Unknown Source)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(Unknown Source)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.gwt.server.servlet.SecurityFilter.doFilter(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doScope(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerList.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.HttpConnection.handleRequest(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.HttpConnection$RequestHandler.content(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseNext(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseAvailable(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.BlockingHttpConnection.handle(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.server.bio.SocketConnector$ConnectorEndPoint.run(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.<unknown>(Unknown Source)
   at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

flexraid.sys:
Quote
--------------- Storage Pool Start ---------------
[2015-09-19 22:13:57.828822][1228][Mounting Storage Pool]
[2015-09-19 22:13:57.828822][1228][VM already acquired...]
[2015-09-19 22:13:57.828822][1228][Building options...]
[2015-09-19 22:14:09.888015][1228][mount] [Create New Storage Pool] ErrorCode=31 Message=Mount error! Code=87 Message=The parameter is incorrect.


[2015-09-19 22:16:02.313113][4192][DLL_THREAD_ATTACH] ID=4192
[2015-09-19 22:16:02.609093][4984]Build Timestamp [Sep  8 2015 07:54:17]
[2015-09-19 22:16:02.609093][4984]


--------------- Storage Pool Start ---------------
[2015-09-19 22:16:02.609093][4984][Mounting Storage Pool]
[2015-09-19 22:16:02.609093][4984][VM already acquired...]
[2015-09-19 22:16:02.609093][4984][Building options...]
[2015-09-19 22:16:14.628159][4984][mount] [Create New Storage Pool] ErrorCode=31 Message=Mount error! Code=87 Message=The parameter is incorrect.


[2015-09-19 22:16:19.881996][3840]Build Timestamp [Sep  8 2015 07:54:17]
[2015-09-19 22:16:19.881996][3840]


--------------- Storage Pool Start ---------------
[2015-09-19 22:16:19.881996][3840][Mounting Storage Pool]
[2015-09-19 22:16:19.881996][3840][VM already acquired...]
[2015-09-19 22:16:19.881996][3840][Building options...]
[2015-09-19 22:16:31.895037][3840][mount] [Create New Storage Pool] ErrorCode=31 Message=Mount error! Code=87 Message=The parameter is incorrect.

Offline tristo7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Upgrade to 2.1, Pool starts but not visible
« Reply #14 on: September 20, 2015, 09:10:15 am »
Completely redid my flexraid from scratch on 2.0 final release and it works, but now whenever i attempt to run an update, quick validate, validate, or verify i get null pointer exceptions.

Version: 2.0 final [2014-08-16] [Snapshot 1.4 stable / Storage Pool 1.0 stable / Real-Time 1.0 experimental]

I have never had this much trouble with FlexRAID. :/

Enabled trace logging here are some more logs:

flexraid.log:
Quote
[2015-09-20 09:18:23,903] TRACE: Executing: view
[2015-09-20 09:18:23,903] TRACE: View Manager - executing state
[2015-09-20 09:18:23,903] TRACE:    => {"success": true, "status": null, "commandMessages": [], "serverMessages": null, "infos": [{"installed": true, "rebootRequired": false, "published": true, "markedToStartAutomatically": true, "autoStartDelay": 750, "hasSharesToReconnect": true, "running": false, "starting": true, "stopping": false}]}
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE: Executing: cruise-control
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE:    => {"success": true, "status": null, "commandMessages": [], "serverMessages": null, "infos": []}
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE: Executing: cruise-control
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE:    => {"success": true, "status": null, "commandMessages": [], "serverMessages": null, "infos": []}
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE: Executing: cruise-control
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE:    => {"success": true, "status": null, "commandMessages": [], "serverMessages": null, "infos": []}
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE: Executing: cruise-control
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE:    => {"success": true, "status": null, "commandMessages": [], "serverMessages": null, "infos": []}
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE: Executing: cruise-control
[2015-09-20 09:18:23,997] TRACE:    => {"success": true, "status": null, "commandMessages": [], "serverMessages": null, "infos": []}
[2015-09-20 09:18:28,031] TRACE: Disabling recycle bin if needed...
[2015-09-20 09:18:28,062] TRACE: Checking and executing after pool start instructions..
[2015-09-20 09:18:29,001] TRACE: Executing: upload
[2015-09-20 09:18:29,001] TRACE:    => {"success": true, "status": {"referenceCode": "1", "task": "update", "status": "STATUS_STARTED", "progress": null, "report": null, "processes": 0, "processesRequested": 0}, "commandMessages": [{"messageCode": "successTaskInitiated", "messageData": ["update", "1"]}], "serverMessages": null}
[2015-09-20 09:18:29,001] INFO : Executing update...
[2015-09-20 09:18:29,001] INFO : [update] started at: Sun Sep 20 09:18:29 CDT 2015
[2015-09-20 09:18:29,110] ERROR: [update] error: NullPointerException[null]
java.lang.NullPointerException
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.q.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.c.a.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
[2015-09-20 09:18:29,110] INFO : [update] completed at: Sun Sep 20 09:18:29 CDT 2015
[2015-09-20 09:18:29,501] TRACE: Executing: view
[2015-09-20 09:18:29,501] TRACE: View Manager - executing state
[2015-09-20 09:18:29,501] TRACE:    => {"success": true, "status": null, "commandMessages": [], "serverMessages": null, "infos": [{"installed": true, "rebootRequired": false, "published": true, "markedToStartAutomatically": true, "autoStartDelay": 750, "hasSharesToReconnect": true, "running": true, "starting": false, "stopping": false}]}
[2015-09-20 09:18:31,440] INFO : Reconnecting Q$="Q:" /GRANT:Everyone,FULL
[2015-09-20 09:18:31,456] INFO : Reconnecting Sys="Q:\Sys" /GRANT:Everyone,FULL
[2015-09-20 09:18:59,787] TRACE: Executing: upload
[2015-09-20 09:18:59,787] TRACE:    => {"success": true, "status": {"referenceCode": "2", "task": "quick-validate", "status": "STATUS_STARTED", "progress": null, "report": null, "processes": 0, "processesRequested": 0}, "commandMessages": [{"messageCode": "successTaskInitiated", "messageData": ["quick-validate", "2"]}], "serverMessages": null}
[2015-09-20 09:18:59,787] INFO : Executing quick-validate...
[2015-09-20 09:18:59,787] INFO : [quick-validate] started at: Sun Sep 20 09:18:59 CDT 2015
[2015-09-20 09:18:59,787] TRACE: Doing quick validation... will not test for corruption!
[2015-09-20 09:18:59,819] ERROR: [quick-validate] error: NullPointerException[null]
java.lang.NullPointerException
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.x.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.c.a.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
[2015-09-20 09:18:59,819] INFO : [quick-validate] completed at: Sun Sep 20 09:18:59 CDT 2015
[2015-09-20 09:19:09,640] TRACE: Executing: upload
[2015-09-20 09:19:09,640] TRACE:    => {"success": true, "status": {"referenceCode": "3", "task": "validate", "status": "STATUS_STARTED", "progress": null, "report": null, "processes": 0, "processesRequested": 0}, "commandMessages": [{"messageCode": "successTaskInitiated", "messageData": ["validate", "3"]}], "serverMessages": null}
[2015-09-20 09:19:09,640] INFO : Executing validate...
[2015-09-20 09:19:09,640] INFO : [validate] started at: Sun Sep 20 09:19:09 CDT 2015
[2015-09-20 09:19:09,655] ERROR: [validate] error: NullPointerException[null]
java.lang.NullPointerException
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.x.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.c.a.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
[2015-09-20 09:19:09,655] INFO : [validate] completed at: Sun Sep 20 09:19:09 CDT 2015
[2015-09-20 09:19:16,251] TRACE: Executing: upload
[2015-09-20 09:19:16,251] TRACE:    => {"success": true, "status": {"referenceCode": "4", "task": "verify", "status": "STATUS_STARTED", "progress": null, "report": null, "processes": 0, "processesRequested": 0}, "commandMessages": [{"messageCode": "successTaskInitiated", "messageData": ["verify", "4"]}], "serverMessages": null}
[2015-09-20 09:19:16,251] INFO : Executing verify...
[2015-09-20 09:19:16,251] INFO : [verify] started at: Sun Sep 20 09:19:16 CDT 2015
[2015-09-20 09:19:16,282] ERROR: [verify] error: NullPointerException[null]
java.lang.NullPointerException
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.g.c.<unknown>(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.y.a(Unknown Source)
   at com.tchegbe.lib.io.a.e.c.a.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
[2015-09-20 09:19:16,282] INFO : [verify] completed at: Sun Sep 20 09:19:16 CDT 2015

« Last Edit: September 20, 2015, 09:20:06 am by tristo7 »